Koktajl czekoladowy z awokado


 
U nas ostatnio absolutny hit! Bardzo prosty, smaczny i pożywny koktajl czekoladowy – z awokado.
Przepis znalazłam tutaj 
Jest nie tylko pyszny, ale i szybki w wykonaniu
A jeszcze szybciej znika w małych i dużych brzuchach
Z racji tego, że termicznie jest dosyć wychładzający, to nie polecam dla dzieci przy infekcjach.
A oto przepis i wykonanie:
Koktajl czekoladowy z awokado.
Składniki:
·        1 dojrzałe awokado
·        3-4 łyżki syropu klonowego (lub miodu lub syropu z agawy lub innego ulubionego naturalnego słodu)
·        5-6 łyżeczek kakao (wersja na pobudzenie) lub karobu (wersja wyciszająca, dobra np.: przed snem)
·        1 szklanka ulubionego mleka – np.: sojowego, ryżowego…
Wykonanie:
Awokado obrać ze skórki, wyjąć pestkę, a miąższ pokroić.
Wszystkie składniki w jednym naczyniu zblendować na gładką masę.
I już Gotowy do spożycia
Koktajl można przyozdobić bakaliami, nasionami itp…. Moje Kreaturki zrobiłam z: migdałów blanszowanych, nerkowców, prażonych nasion słonecznika i jagód goji.
A oto one:

Bon appetit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *